Eğitim-Öğretime

•Tüm öğretmenlerimize son teknolojik ihtiyaçları karşılayan yenilenmiş bilgisayarlar okul tarafından sağlanmıştır.

•Okulumuzda yayın yapmak için özel bir stüdyo ve kamera çekim sistemi kurulmuştur.

•Öğrencilerimize süreç içinde düzenli olarak COVID-19’un bulaşma yolları, virüsten korunabilmek için alınacak önlemler ve hijyen kuralları anlatılacaktır.

•Bireysel öğrenme ve fiziksel mesafeye dikkat edilerek küçük öğrenme grupları hem yüz yüze hem de olası bir uzaktan eğitim yapılması durumunda kullanılacaktır.

•0-2 yaş bebeklere hizmet veren ve okulumuzun içinde ayrı bir alanda bulunan Kreş Bölümümüze hijyeni korumak için görevli personel dışında giriş olmayacaktır.

•Kendi alanı içinde özel bir mutfağı, tuvaleti, oyun ve uyku alanı, emzirme ve alt değiştirme alanları bulunan Kreş Bölümü personelinin de Anaokulu bölümümüzle teması  sınırlandırılmıştır.

•Sınıflar arası temas sınırlandırılarak minimuma indirilmiştir.

•Ortak alan kullanımları her sınıf değişiminden önce dezenfekte edilmektedir.

•Belirlenen eğitim malzemeleri(kalem, makas, boya, hamur) kişiye özel olacak, öğrenciler arasında malzeme alışverişi olmayacaktır.

•Bahçe kullanımlarında öğretmenler yakın fiziksel teması önleyecek önlemler alacaktır.

•Sınıflar arası malzeme paylaşımı sınırlandırılmıştır. Ortak kullanıma tabi olan malzemeler her kullanımdan sonra dezenfekte edilecektir.

•Okulumuzun her katında belirli aralıklarla bulunan geri dönüşüm ve evsel atık kutularına ek olarak pedallı atık çöp kovaları konulmuştur.

•Her sınıfımızdaki sınıf içi lavaboları ve tuvalette bulunan lavabolardaki bataryalar, sabunluklar ve kağıt havluluklar sensörlü olarak yenilenmiştir.

•Su sebilleri kaldırılmıştır, öğrenciler ve okul personeli yanlarında kendi suluklarını getirmektedir. Öğrencilerin suluklarını öğretmenleri eşliğinde hijyenik bir şekilde doldurmaları sağlanmaktadır.

•Gün içinde olası bir Covid şüphesi durumunda personel ve öğrencimizi genel ortamdan ayırmak için izolasyon odası belirlenmiştir.

•Çıkış kapısına en yakın yere konumlandırılan bu odada şüpheli durum için Şüpheli Durum Eylem Planımız kapsamlı bir şekilde hazırlanmıştır.

 

     Genel Önlemler

• Pandemi sürecini en doğru şekilde yönetebilmek için Sağlık Kurulu oluşturulmuştur. Dudullu OSB bünyesinde bulunan doktor ve iş sağlığı ekibi ile okul hemşiremizin ortak çalışmaları ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği hususlar doğrultusunda Yeni Normal İşleyiş Programımız hazırlanmıştır.
•Okul içinde yürüme, sınıf, yemekhane ve bahçe alanlarında sosyal mesafeye uygun düzenlemeler yapılmıştır.
•Okulun belirlenen alanlarına  uyarıcı ve dikkat çekici hijyen afişleri asılmıştır.
•Kampüs Kreş sağlık ve acil güvenlik prosedürleri revize edilmiştir.
•Sağlık kuruluşuna yönlendirilen personel ya da öğrencinin okula dönebilmesi için Covid-19 testi sonuç raporu ya da doktor raporu istenmektedir.
•Tüm okul binasının dezenfeksiyonu belli periyotlarla yapılmaktadır.
•Sağlık Bakanlığı onaylı ve ruhsatlı dezenfektanlarla okulumuzun kapalı ve açık alanlarının hijyeni sağlanmıştır. Gün içinde dezenfekte işlemine aralıklarla devam edilirken her akşam okulun iç ve dış alanlarında genel dezenfekte işlemi yapılarak ertesi güne hazır hale getirilmektedir.
•Ayrıca fazla temas edilen (kapı kulpları, merdiven tutamaçları gibi) yüzeyler gün içinde sıklıkla dezenfekte edilmektedir.
•Okula tüm ziyaretler randevu sistemi ile ihtiyaç doğrultusunda yapılmaktadır.
•Okulumuzun ana ve bahçe giriş kapılarının önüne hijyenik paspas konulmuştur.
•Hijyenik paspasın yanı sıra ana ve bahçe giriş kapılarının giriş ve çıkış noktalarına el dezenfektanı ve galoş konulmuştur.
•Okul girişlerinde normalde de kullandığımız yöntem doğrultusunda galoşla ayakkabı alanına geçilmekte ve akabinde okul ayakkabıları giyilmektedir. Okul içinde kullanılan ayakkabıların hijyen ve değişim kuralı, personelimiz için de geçerlidir.
•Dışarıda giyilen ayakkabılar, okulumuzun giriş kısmında bulunan ayakkabılığa temiz galoş geçirilerek konulmaktadır. Ayakkabılık alanı giriş saatinin hemen ardından ve gün içinde dezenfekte edilerek dışarıdan gelebilecek herhangi bir bulaşa karşı tedbir oluşturulmuştur.
•Yine rutin uygulamalarımızdan biri olan bahçe ve bina içi ayakkabılarının farklı olma kuralı doğrultusunda, bahçeye çıkan tüm personel ve öğrenciler bahçe ayakkabılarını giyerek içeri girişlerde de ayakkabı değişimi yapmaktadır.
•Ortak alan kullanımları her grup değişiminde dezenfekte edilmektedir.
•Okula  giriş yaparken yerdeki sosyal mesafe işaretlerine dikkat etmek gereklidir.
•Okul girişlerinde çalışanlarımıza günlük ateş ölçümü yapılarak, tıbbi koruyucu ekipman  ve hijyen malzemesi kullanmaları sağlanmıştır. Ateş ölçümü giriş dışında gün içinde belirli aralıklarla 2 kez daha tekrarlanarak kayıt altına alınmaktadır. Girişlerde tüm personel ve öğrencilerin ateşi ölçülmekte 37,5 derecenin üstünde olan ateşli personel ya da öğrenci okula alınmamakta ve sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir.
•Öğrencisini bırakan ya da almaya gelen veliler, maskelerini takmış olarak belirlenen noktalarda bekleyecek, okul binası içine alınmayacaktır.
•Okula giriş yapan çalışanlar, veliler ve diğer kişiler maske takmak zorundadır.
•3-6 yaş grubu öğrencilerimiz de sosyal mesafenin korunamadığı alanlarda takmak üzere maskeleri ile okula gelmektedirler.
•Okula giriş yapan tüm personel, öğrenci, veli ve diğer kişilerin HES kodu sorgulanmaktadır. HES kodu riskli görünen kişiler okula alınmamaktadır.
•Çalışan ve öğrencilerin HES kodları günlük olarak sorgulanmaktadır.
 
 

     Yemekhane Kuralları

•Yemekhanede tüm hijyen kuralları Yeni Normal sürecine göre yeniden şekillendirilerek belirlenmiş olup tüm yemekhane personeline konuyla ilgili bilgi ve eğitim verilerek bu kuralların uygulanması sağlanmıştır.
•Yemek saatleri her grup için sosyal mesafeyi koruyacak şekilde planlanmıştır.
•Yemeklerden önce ve sonra ellerin yıkanması sağlanmaktadır.
•Öğrenciler yemek masasında çapraz oturma planına göre oturmaktadır.

     Servis Kullanımı

•Servis araçlarının işleyişi ve kapasiteleri bakanlıkların yasal mevzuatlarında belirtildiği şekilde planlanmıştır.
•Tüm servis sürücüleri ve hosteslerine servislerde alınan COVID-19 önlemleri ve korunma yolları hakkında eğitim verilmiştir.
•Servisler düzenli sıklıkta dezenfekte edilmektedir.
•Sık temas edilen kapı tutamacı, kemer, kol dayama ve koruma kolu vb. her servis hizmetinin ardından dezenfekte edilmektedir.
•Servisler, servis hizmetine başlamadan önce ve servis bitiminden sonra en az yarım saat havalandırılmaktadır.
•Servislerde klima açılmamaktadır.
•Servis ön camları ve tepe camı devamlı açık bulundurularak servisin iç havasının temizlenmesi sağlanmaktadır.
•Servis hostesinin ve sürücüsünün maske takmaları zorunludur.
•Servis hostesi ve sürücüsünün servis hizmetine başlamadan önce ateş ölçümleri yapılmaktadır.
•Servis alımında öğrencilerin ateş ölçümü yapılarak ateşi 37.5 derece ve üzerinde olan öğrenciler servise alınmamaktadır.
•Servise binerken ellerin dezenfekte edilmesi sağlanmaktadır.
•Her öğrencinin evden alınma sırasına göre kendisine koltuk numarası verilmiştir ve hiçbir şekilde oturma planında değişiklik yapılmayacaktır.
•Öğrenciler servise binerken ve servisten inerken servis hostesi tarafından sosyal mesafe kuralının uygulanması sağlanmaktadır.